Bel ons tussen 13:00 en 21:00 (ma. t/m vr.)
0900 0343

Waarom investeren in grond?

Wanneer u uw vermogen wilt laten renderen zijn er talloze zaken waarin u kunt investeren. Zo kunt u onder meer beleggen in aandelen, opties, obligaties en valuta. Ook kunt uw geld investeren in duurzame projecten als windenergie, aardwarmte of zonnepanelen. Een onder het grote publiek nog relatief onbekende mogelijkheid om vermogensgroei te realiseren is door te investeren in strategisch gelegen grond. Dit is grond waarop een bestemmingswijziging verwacht wordt. Afhankelijk van de bestemming die de locatie krijgt kan de grond aanzienlijk in waarde stijgen.

Investeren in gronden waarop een bestemmingswijziging plaats kan gaan vinden is een veilige en verantwoorde manier voor het opbouwen van uw vermogen. Voorwaarde is dan wel dat de plannen voor deze bestemmingswijziging concreet zijn en deze door de aanbieder aangetoond kunnen worden. Dit kan onder meer door beleidsplannen, structuurvisies en vigerende bestemmingsplannen.

Wat maakt investeren in grond zo interessant?

Zeker in Nederland is grond een schaars goed. Niet alleen voor woningbouw is er vraag naar grond, maar ook voor de uitbreiding van bedrijventerreinen, aanleg van recreatiegebieden en voor natuurontwikkeling is veel grond nodig. Van grond weten we dat het aanbod schaarser wordt en bovendien eindig is, wat uiteraard effect heeft op de waarde.

Wanneer u investeert in grond komt deze veelal in uw eigendom. Dit betekent dat u na aankoop de rechtmatige eigenaar bent van een kavel of eigenaar bent van een onverdeeld aandeel in het perceel. Hierdoor loopt u niet het risico dat u uw ingelegde geld kwijt bent bij een eventueel faillissement van de aanbieder. Dit zorgt ervoor dat grond altijd zijn waarde behoudt. Dat maakt investeren in grond relatief veilig. Tegelijkertijd kunt u wel profiteren van aantrekkelijke rendementen die met grond te realiseren zijn.